Christiansfeld
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 30. maj 2024

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: torsdag d. 30. maj 2024

DR1

05:30  

Landsbyhospitalet (17)
Landsbyhospitalet (17) Engelsk dramaserie. (The Royal) Dr. Goodwin sætter sit ry på spil, da en mineulykke vækker hans interesse for en ukonventionel behandlingsmetode. Samtidig bliver dr. Ormerod opsøgt af sin svigerfar, Henry, der lægger pres på ham for at få ham til at nå frem til en beslutning omkring sin kone, der har ligget i dyb koma i månedsvis.

06:20  

Naturfotografen II (7:10)
Naturfotografen II (7:10) Norsk naturserie fra 2022. (Fotobonden) Jostein sætter helbreddet og indtægten på spil for at tage det ultimative ørnebillede. Sætteren Lita får hvalpe, og der kommer et nødråb.

07:00  

TVA
TVA Den danske kirurg Martin A. Nørgaard arbejder mellem sult og bomber på et felthospital i Rafah. TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os.

07:15  

Krigens døgn: Er Ukraine forsvarsløst over for glidebomber?
Krigens døgn: Er Ukraine forsvarsløst over for glidebomber? Russerne forsætter med at sende glidebomber mod mål i Ukraine - senest har de ramt et indkøbscenter i storbyen Kharkiv. Hvorfor er det så svært for ukrainerne at forsvare sig mod den type angreb? Vi kigger også nærmere på, hvordan begge parter udvikler nyt materiel. Og så får vi eksperternes bud på, hvor langt Danmark er med leveringen af F-16-kampflyene. Dagens gæster er Alexander With og Karsten Marrup fra Forsvarsakademiet. Vært: Kim Bildsøe Lassen.

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet Den 9. juni går danskerne til stemmeurnerne for at stemme på den kandidat, de synes skal være med til at præge EU. Men hvor stor betydning har det egentlig for os, hvad der sker i Bruxelles? I aften er vi taget til Vejle Fjord - et af de steder i vores natur, der lider lige nu. Kan EU redde Vejle Fjord? Eller har EU nærmere været med til at slå den ihjel? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller aftenens tre spidskandidater Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne, Kira Marie Peter-Hansen fra SF og Niels Flemming Hansen fra Konservative. Aftenens værter er Mark Stokholm og Sofie Østergaard. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:40  

Grænsepolitiet (2:6): Det store net
Grænsepolitiet (2:6): Det store net Grænsepolitiet har kastet det store net ud og spærrer motorvejen for at lave storkontrol. Og så kommer Mathias på en uoverskuelig opgave.

08:40  

Jorden kalder: Nye bønner på suppen
Jorden kalder: Nye bønner på suppen Stefan Ravnholt er kantineleder på Middelfart Rådhus, hvor der ligesom i mange andre kantiner er en del kød på menuen. Det vil Stefan gerne lave om på, det er bare ikke særlig populært. Så hvordan får man vendt stemningen og vænnet folk til at spise mere grønt? Adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen hjælper Stefan Ravnholt med at lave et eksperiment, hvor de i løbet af en uge skal afprøve om små "nudges" kan hjælpe med at få medarbejderne på rådhuset til at vælge den mere plantebaserede mad.

DR2

06:15  

Deadline: Løkkes blik på fremtidens Europa
Deadline: Løkkes blik på fremtidens Europa Udsigten til fred i Ukraine udebliver, Kina buldrer frem på verdensscenen, krigen hærger i Mellemøsten, og Donald Trump kan meget vel være på vej tilbage i Det Hvide Hus. Den globale situation kalder på et stærkere og langt mere handlekraftigt EU. Sådan lyder analysen fra Danmarks udenrigsminister. Issa Mahmoud Jeppesen spørger Lars Løkke Rasmussen, hvilken rolle EU skal spille i verden, og hvor langt Danmark bør gå i sit europæiske engagement?

06:40  

Deadline: Presset på Israel vokser
Deadline: Presset på Israel vokser Et israelsk luftangreb på en teltlejr for internt fordrevne i byen Rafah har dræbt mindst 40, hvoraf størstedelen var kvinder og børn. Angrebet sker få dage efter, at den Internationale Domstol krævede, at Israel stopper de militære operationer i byen Rafah. Så hvor efterlader det verdenssamfundet og international lov? Og hvad betyder det for konflikten, at stadigt flere lande anerkender Palæstina som stat? Vært: Astrid Berg

07:05  

Deadline: Botox og fillers - frigørelse eller forbandelse?
Deadline: Botox og fillers - frigørelse eller forbandelse? Vi fylder læber, kinder og pander med botox og fillers som aldrig før. Hvad gør det ved vores syn på aldring og skønhed, at vi ikke længere behøver at ældes? Og er det frisættende eller det modsatte, at vi kan konstruere vores krop, som vi vil?

07:30  

Deadline: Politikernes armlægning med den kunstige intelligens
Deadline: Politikernes armlægning med den kunstige intelligens Bliver kunstig intelligens menneskehedens redning eller undergang? Det spørgsmål har gennemsyret den offentlige samtale de seneste par år. EU er som den første aktør i verden kommet med et bud på, hvordan man tæmmer teknologien, som mange mener vil vende op og ned på alt. Kritikken fra industrien lyder, at loven er alt for restriktiv og efterlader Europa på perronen i et teknologisk kapløb. Omvendt har andre stremmer kritiseret loven for at se stort på borgerrettigheder. Hvem har ret? Det taler Astrid Berg med den canadiske tech-kritiker Paris Marx om, og så får hun besøg af Socialdemokratiets spidskandidat til EU-valget, Christel Schaldemose, der har været med til at gennemføre EUs nye lov om kunstig intelligens.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

05:00  

Ramasjang Mysteriet V (5)
Ramasjang Mysteriet V (5) Joakim har mistet noget meget privat. Hans underbukser er simpelthen blevet stjålet! Men hvilken skurk kan dog finde på at stjæle undertøj? Kristian skal virkelig tage sig sammen for at løse dagens mysterium. Heldigvis får han hjælp af Sonja. Men er det nok til at fange underbukse-skurken?

05:30  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:35  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:45  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:50  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

06:00  

Luk op Luk i - KEDSOMHED
Luk op Luk i - KEDSOMHED Thomas og Jakob ved ikke, hvad de skal lave, efter Thomas' spilkonsol er gået i stykker. De keder sig helt enormt meget. Thomas foreslår, at de skal fælde naboens træ. Naboen er Søren Ryge. Den er Jakob med på, og de får fældet det store bøgetræ. Men de har glemt at spørge Søren om lov, og Søren bliver ret ked af, at hans træ er blevet fældet. De to venner skal nu finde ud af, om de skal flygte, lade som ingenting eller sige undskyld.

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Motor Mille og uniformerne - Livvagt (8)
Motor Mille og uniformerne - Livvagt (8) Motor Mille besøger i dette afsnit en bodyguard, for at finde ud af, hvordan de kan hjælpe andre. Motor Mille bliver udfordret i de mange færdigheder man skal have som bodyguard, og bliver virkelig sat på prøve, når hun skal finde fire falske bomber, der er blevet gemt og redde en mand fra at blive overfaldet.

06:45  

F for får V (10)
F for får V (10)

06:50  

Sarah og And (28)
Sarah og And (28)

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:06  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon
Simon

07:15  

Simon
Simon

07:20  

Bluey III
Bluey III Fantasien har ingen grænser - og ingen har mere fantasi end den 6-årige hundehvalp Bluey, der sammen med sin lillesøster Bingo hver dag forvandler dagligdagen til et eventyr i denne fantastiske australske animationsserie.

07:30  

Oda Omvendt (1)
Oda Omvendt (1) Oda Omvendt lægger sidste hånd på en ny opfindelse: En børnlighedsautomat.

07:40  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

07:45  

Superhelten Sprinter Galore (15)
Superhelten Sprinter Galore (15)

07:50  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (5)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (5) Skurkene vil stjæle grundloven ombord på lastbilen. Nu må Bjørn, Nikoline og Jose tænke hurtigt. Mens børnene lægger planer, hører Camping Vagn dem igen, og denne gang opdager han dem.

08:15  

Remy og Boo
Remy og Boo

08:25  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:40  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

08:50  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

09:05  

Det vilde Californien: Tæt på naturen
Det vilde Californien: Tæt på naturen Amerikansk naturserie fra 2022. (Planet California) Californien er andet end store bølger og hvidhajer. Stedets forskelligartet natur har fostrede utallige endemiske arter. Men spørgsmålet er, om områdets dyreliv og fyrre millioner mennesker kan leve side om side og endda trives med det? Kom helt tæt på den californiske natur - fra uhyggelige dybhavskløfter og jordskælv, prærieulve og sortbjørne - og til en af de ældste organismer i verden et fyrretræ kaldet Methusalem.

10:00  

Husdrømme på Sicilien II (4:6)
Husdrømme på Sicilien II (4:6) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar på Sicilien) På en planteskole uden for Palermo vælger Marie planter til haven - helt uden havekundskab. Et år efter projektets begyndelse kommer Pernilla Månsson Colt på besøg - men denne gang i Höganäs. Pludselig virker planerne mere usikre, og drømmene går i lidt forskellige retninger. Bill og Marie tvinges til at træffe en uventet beslutning.

10:30  

Antikkrejlerne XXI (16:25)
Antikkrejlerne XXI (16:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XXI (17:25)
Antikkrejlerne XXI (17:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2
TVR

09:04  

Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken?
Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken? En havtaske gemmer sig helt nede på bunden af havet. Den gemmer sig virkelig godt, for at kunne overraske de fisk, som den er på jagt efter. Spørgsmålet er, om du kan finde havtasken?

09:05  

Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt
Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt En hugorm kryber gennem græsset. Den er på jagt efter noget at spise. Måske kan den finde en mus eller et markfirben? Men oppe i luften er en tårnfalk også på jagt, og den vil gerne hugge hugormens frokost.

09:15  

Hemmelige dyr: Det høje skrig (9)
Hemmelige dyr: Det høje skrig (9) Sebastian på 7 år har hørt et mærkeligt høj skrig i sin nabos have om aftenen. Det lyder ikke som noget han nogensinde har hørt før. Derfor har han bedt Isabel om at komme til Greve for at finde ud af, hvad det mon kan være for et hemmeligt dyr, der siger sådan.

09:25  

MikroMakkerne - Snegle
MikroMakkerne - Snegle MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på de slimede snegle og undersøger hvilken snegleart, der er hurtigste og stærkest. Og så kaster de sig selv på hovedet i en slimet snegle-glidebane!

09:37  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ligesom nutidens fugle og krybdyr lagde dinosaurer æg. Da Tyrannosaurus Rex var nyudklækket, var den på størrelse med en due. Men så voksede den utroligt hurtigt!

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:59  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Vidundervovsen Vaffel (21)
Vidundervovsen Vaffel (21)

10:20  

Hemmelige dyr: De smadrede muslinger
Hemmelige dyr: De smadrede muslinger Fleur på 6 år har fundet nogle smadrede blåmuslinger, men de lå langt fra havet. Derfor har hun bedt Isabel komme til København for at hjælpe med at finde ud af, hvad det er for et hemmeligt dyr, der har spist muslingerne og smidt skallerne.

10:35  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at bæveren kan fælde træer med sine fortænder? Ta´ med Lille Nørd på bæverjagt og se om det lykkes Anders og Katrine at bygge en rigtig bæverdæmning.

11:05  

Motor Mille og Børnebanden (6)
Motor Mille og Børnebanden (6) Den Sure Mand i det store hus har taget alle børnenes bolde, og han skærer dem over og bruger dem som urtepotter. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få boldene tilbage.

11:25  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være håndboldspiller. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børne-restaurant "4". Det er en indianerrestaurant, hvor de serverer hjemmelavede snobrød. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

11:50  

Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie
Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie Rosa besøger Penny og sammen finder de på et eventyr om Pennys sovedyr Marla. Hun er en gris, som ikke har noget i mod at blive griset til, og som tit deler sin mad med andre. Penny er selv vild med at lave mad. Hun har både legetøjskøkken og masser af forklæder på værelset. Så i eventyret er grisen Marla en kok, der søger job på en fin restaurant. Den er ejet af den fine overchefkok Jacques Frølår, der ikke tåler det mindste griseri i sin restaurant. Spørgsmålet er om Marla kan klare Frølårs tre opgaver og få job som kok uden at svine?

DR1

12:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

12:15  

Bonderøven 2015 (3)
Bonderøven 2015 (3) Kastaniegårdens vartegn, kastanjetræet, er ved at gå ud, så Frank beslutter sig for at fælde det. Derefter tager han kalveskindet på nakken og kører af sted til skomager, hvor Frank forsøger at lære den svære kunst at lave håndsyede støvler - med stor hjælp af skomageren. Hjemme på loftet ligger den sidste produktion af hjemmelavede lersten til tørre. Sendt første gang 21.01.15

12:45  

Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et insektvenligt blomsterbed
Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et insektvenligt blomsterbed Slangehoved, Kællingetand og Håret Høgeurt. Får du disse gamle danske blomsterarter til at folde sig ud i din have eller på altanen, er du garanteret masser af liv og summen fra vilde bier, sommerfugle og andre insekter. Havedesigner og biolog Katrine Turner viser dig, hvilke planter, der er særligt lækre for insekterne, og hvad der skal til for at få et fantastisk smukt blomsterflor.

12:55  

Nak & Æd - en agerhøne i Frankrig (1:10)
Nak & Æd - en agerhøne i Frankrig (1:10) Sæson 6 (2015). Det er november. Jørgen og Nikolaj er taget til Frankrig for at prøve kræfter med en af jagtens mest ædle og traditionsrige discipliner - falkejagten. De to venner har aldrig tidligere gået på jagt med falke, så derfor har de allieret sig med både danske og franske falkejægere. Men spørgsmålet er om Jørgen og Nikolaj har hvad der skal til, for at få en agerhøne i gryden. www.dr.dk/nak www.facebook.dk/nakogaed Sendt første gang 27.09.2015

13:40  

Gintberg på kanten af generationskløften (2:6) - Amager
Gintberg på kanten af generationskløften (2:6) - Amager "Lorteøens" yngre generationer får et humoristisk eftersyn af Jan Gintberg. På Amager besøger Gintberg TAMU - et uddannelsestilbud for skoletrætte unge, hvor der skal indsamles større mængder fårelort. Han lægger også vejen forbi KUA - Københavns Universitet Amager, hvor Amalie forsker i børns følelser. Og så får han sneget sig over på Danmarks svar på Neverland, nemlig Ungdomsøen, hvor det er de unge, som har magten!

14:10  

Hammerslag - Husbåden
Hammerslag - Husbåden Husbåde i København er på programmet, når Sofie Østergaard byder velkommen indenfor i to meget forskellige hjem. Kristine Virén og Lars Lyng konkurrerer mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp Carlsen om at gætte prisen på en gammel flodpram fra Holland, der nu er omdannet til 50 kvadratmeter husbåd. Til slut bliver eksperterne blæst bagover af begejstring over en gammel bilfærge, der er blevet forvandlet til et hjem med et utal af kreative løsninger.

14:40  

Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte
Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte Kender Du Typen? besøger i dag en kendt dansker, der fik at vide af sin tømrer, at han skulle lade være med at købe det hus, han havde kig på. Men han gjorde det alligevel. Den egensindige hovedperson udfordrer Mads Steffensen, Anne Glad og Flemming Møldrup til en dans, men tør de springe ud i det? Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

12:10  

Sprinter Galore II - Olde (7)
Sprinter Galore II - Olde (7) Magnus og Viola tager Sprinter med op på hospitalet, så Sprinter kan reparere Olde, der er blevet meget syg. Men Olde kan ikke repareres, siger hun. Og hun vil faktisk heller ikke. Hun vil gerne bare have fred og sover stille ind kort tid efter. Magnus er ked af det. Det er bare det med, at han så aldrig skal se hende igen. Aldrig er bare lang tid ...

12:25  

Sprinter Galore II - Arbejde (8)
Sprinter Galore II - Arbejde (8) Heino insisterer på at samle en vugge for Thomas og Kathrine, så for ikke at blive opdaget, må Sprinter tage med Thomas på arbejde. Livet som politimand viser sig dog at være lidt mindre spændende, end Sprinter havde troet, ligesom det at have en superhelt med på arbejde viser sig at være mere udfordrende, end Thomas havde håbet på ...

12:40  

Luk op Luk i - GLAD
Luk op Luk i - GLAD Hvorfor er Thomas så glad i dag? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være glad.

13:00  

John Dillermand (8)
John Dillermand (8) Johns diller går i fælden. Musefælden. Og ikke bare én men mange! John ofrer sig nemlig for at redde byens mus, men det er ikke uden smerte.

13:05  

John Dillermand (10)
John Dillermand (10) John leger politibetjent med dilleren, men magten stiger John til hovedet, og snart er han selv bag tremmer, og en vaskeægte tyveknægt er på fri fod i byen.

13:05  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal spille koncert, men han har slet ikke øvet sig, og det er meget pinligt. Heldigvis er dilleren meget musikalsk, når den kommer i nærheden af instrumenter.

13:10  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) John er alene hjemme, og pludselig er huset invaderet af ninjaer, som overhovedet ikke gider at overholde Oldemors regler. Så John må forsvare huset med dilleren.

13:10  

Transformers
Transformers Robby har problemer med at tilpasse sig familiens flytning til den lille by Witwicky, indtil han og hans søster opdager verdens første jordfødte transformere.

13:30  

Lucky Luke - Jægerne (41)
Lucky Luke - Jægerne (41) Jægerne.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23) Basker kan ikke finde sine briller, så Sprinter og Leo må hjælpe hende til at huske tilbage på hvor og hvornår, hun sidst havde dem. Den rejse viser sig desværre at indeholde en del møder med Sprinters ærkefjender.

14:01  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24) Basker synes ikke, det er sjovt at være den, der altid siger nej. Sprinter giver hende derfor en ja-hat. Det hele forvikler sig senere, da hun pludselig er blevet DiktaThors allierede. Hun kunne jo kun sige ja, da han spurgte... Måske er løsningen bare, at Basker skal mærke efter, og at hun kender svarene uden, at der skal være så mange regler.

14:05  

Oda Omvendt (9)
Oda Omvendt (9) Lou elsker naturen. Det gør Balder ikke - og han hader, at Lou slæber naturen og al dens kriblekrablen med ind på Sort Stue; naturen hører hjemme i naturen! Hjemme fjerner Lous forældre hans insekthotel, men desværre har Oda Omvendt stadig problemer med zapperen og kan derfor ikke hjælpe - til gengæld regner hun og Lou ud, hvad der er sket med forældrenes fantasi!

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (8)
Onkel Rejes sørøvershow II (8) Dr. John har kidnappet Siljes ven Silas for at koge ham om til øjenskygge. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Høvdinge Grethes bryllupshelikopter, gummistøvler med airbag og 100 hunde med tyndskid. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Børnebanden opdager den sure mand Granberg henne ved en børnehave. Han vil klæde sig ud for at komme ind, så han kan bruge Vokseværk til at forvandle alle børnene til voksne. Motor Mille og Børnebanden lægger snedige snublefælder for den sure mand.

14:50  

Galaktiske Ella
Galaktiske Ella

DR1

15:25  

Inspector Morse: Spøgelset i maskinen
Inspector Morse: Spøgelset i maskinen Engelsk krimi fra 1988. (Inspector Morse: The Ghost in the Machine) Morse og Lewis må i arbejdstøjet, da nogle kostbare victorianske malerier med erotiske motiver stjæles fra et stort herresæde. Det viser sig dog snart, at der er tale om andet og mere end en banal tyverisag. For malerierne er ikke det eneste, der er væk - også godsets ejer er forsvundet. Og fundet af et ilde tilredt lig i godsets kirke forvandler pludselig sagen til en mordsag. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Lady Hanbury: Patricia Hodge. Instruktion: Herbert Wise.

17:10  

Landsbyhospitalet (18)
Landsbyhospitalet (18) Engelsk dramaserie. (The Royal) Hospitalets forstanderinde finder en lynkur, da et helt jazzband bliver syge. Dr. Ormerod bliver opsøgt af en ven, der mistænker sin kone for at have planer om at forgive ham. Og mens portøren Ken møder en gammel flamme, fortsætter Alun sin charmeoffensiv mod den skønne Samantha.

DR2

17:27  

Explainer - Er vi ved at løbe tør for batterier?
Explainer - Er vi ved at løbe tør for batterier? Den grønne omstilling kalder på batterier - især de batterier, som ligger i elbiler. Om ca. ti år vil det kun være muligt at købe en elbil, hvis man skal have ny bil i EU. Det kommer til at betyde mange flere elbiler og mange flere batterier. Men der er bare ét problem. Batterier er lavet af sjældne råstoffer, og vi kan risikere at løbe tør. I en grafik i videoen ser man et lihium-ion bevæge sig mellem polerne uden på et batteri. Det burde rettelig bevæge sig mellem polerne inde i batteriet.

17:35  

Store danske Videnskabsfolk: Niels Bohr
Store danske Videnskabsfolk: Niels Bohr Niels Bohr er kendt for sin udvikling af kvantemekanikken. Hans institut var samlingspunkt for forskere fra hele verden. Under 2. verdenskrig flygtede han fra Danmark. Han blev involveret i udviklingen af atombomben i det såkaldte Manhattan projekt i USA. Senere viede han sit liv til at fremme en fredelig udnyttelse af atomkraft. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskaben og når han ikke står på scenen arbejder han selv som biologisk forsker.

TVR

15:00  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

15:14  

Hey Duggee
Hey Duggee

15:20  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:35  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gurli Gris X
Gurli Gris X

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Vida - dyrenes doktor
Vida - dyrenes doktor

16:25  

Paw Patrol III (21)
Paw Patrol III (21) Tegnefilm med dansk tale

16:45  

Vestens vildeste hamster
Vestens vildeste hamster

17:00  

Nana (1:6)
Nana (1:6) Dansk børneserie fra 1988. Er man skolemoden, når man må sidde på forsædet - eller først når man er lige så gammel, som ens far synes, han var? Spiste han virkelig så mange madder, da han gik i skole? Og er der nogen undskyldning for at komme for sent til sit barns første skoledag? Medvirkende: Barbara Topsøe-Rothenborg, Jesper Christensen, Katrine Jensenius, Ilse Rande m.fl.

17:25  

Onkel Reje og Galaksens Helte
Onkel Reje og Galaksens Helte Onkel Reje og pigen Klump er fanget i Dødens arena og må kæmpe mod de farlige monstre, der heldigvis ikke er så farlige, som de først ser ud til. Den Kejserlige Kejserlighed har visse udfordringer, da strømmen går. Og Mormor ender med at opdage noget, hun ikke skulle have opdaget, og får Ricky Martini på nakken. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke, Viktoria Mynthe Ranum Kierkegaard, Niels Böttcher og Kurt Dreyer.

17:35  

Onkel Reje og Galaksens Helte
Onkel Reje og Galaksens Helte Det er den årlige Stereoidedag på planeten R U Nuts. Det bliver Onkel Reje og pigen Klumps mulighed for at blive løsladt af den onde rumkejser, men kun hvis de kan vinde over monstret Stereo. Han er ikke nær så nuttet, som han ser ud til, men måske har Onkel Reje og Klump et trick eller to i ærmet. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke, Viktoria Mynthe Ranum Kierkegaard, Niels Böttcher og Kurt Dreyer.

17:50  

Sangen om Vilde Venner
Sangen om Vilde Venner

17:55  

F for får V (9)
F for får V (9)

DR1

18:00  

EU-valg 2024: Mød Partierne - SF
EU-valg 2024: Mød Partierne - SF Er SF's forslag om forbud mod benzin- og dieselbiler i EU allerede i 2030 realistisk? Og hvordan skal det gå, hvis EU helt afskaffer landbrugsstøtten? Bliv klogere når Kåre Quist får besøg af Kira Marie Peter-Hansen, spidskandidat for SF.

18:30  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

De arktiske reddere (3:4) SOS fra ishavet
De arktiske reddere (3:4) SOS fra ishavet To unge fiskere er fanget i havisen i en jolle ved minus 21 grader, og en evakuering med helikopter er deres eneste mulighed for at blive reddet. Redningshelikopteren hoister også en mand op med et alvorligt ildebefindende, og nord for helikopterbasen deltager redningsholdet i en stor eftersøgning af tre unge mænd, der er savnet i ishavet.

DR2

18:05  

Husker du... 1978
Husker du... 1978 Året er 1978. 1978 er et år med nye og utraditionelle løsninger. Anker Jørgensen danner en SV regering. Undervisningsminister Ritt Bjerregaard flytter ind på hotel Ritz i Paris. Og verdens første reagensglasbarn kommer til verden i England. 1978 er også året, da Danmark må sige farvel til Jens Otto Krag. Den katolske verden mister to paver. Heldigvis er der da også lyspunkter. Matador bliver sendt første gang og bliver en bragende succes for DR. Sendt første gang 20.04.05

19:05  

Clint Eastwood - Den sidste legende
Clint Eastwood - Den sidste legende Fransk dokumentar fra 2023. (Clint Eastwood - The Last Legend) Han er en af de største filmstjerner i verden. Clint Eastwood har, siden hans 70 år lange karriere begyndte i 1950'erne, spillet et væld af forskellige kultroller i enhver tænkelig genre - og har medvirket i mere end 70 film og instrueret over 40. Få hele historien om légenden og hans imponerende karriere - fra tv-skuespiller til kynisk spaghetti-western-cowboy. Fra bister Dirty Harry til respekteret filmskaber.

20:00  

En forsinket begravelse
En forsinket begravelse Da Julies mor for seks år siden døde på en ferie i Brasilien, nåede Julie ikke med til begravelsen. Derfor inviterer hun sin far med til Rio, hvor Julies storesøster bor. Da de genforenes, går det dog op for hende, at de andre ser helt forskelligt på sorgen. De vil hellere bowle og synge karaoke, og Julie står alene tilbage med sin plan om en forsinket begravelse. En rørende og sjov fortælling om to meget forskellige søstre, som elsker og sørger over deres mor på hver sin måde.

TVR

18:00  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Takket være hr. Pine har Prinsesse Ranedyr fået et nyt stykke legetøj, og inspireret af Jias pianofon kan det fuldstændigt efterligne alle dyrs lyde, ja selv menneskelige stemmer! Prinsessen bruger det til at lokke vores helte til og adskille dem fra deres kæledyr, så hun kan fange Paul-E! Prinsessen glæder sig til at sætte ham i bur og lære ham adskillige komplimenter og hyldester, som Paul-E skal gentage for hende igen og igen og igen...

18:20  

Petronix
Petronix Da Emma hjælper en bortkommet og såret gepardunge, bliver Kitt-10 jaloux og komplicerer holdets opgave med at redde hele gepardfamilien.

18:30  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ I
Vilde Kræ I

19:30  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Familien Van Alten er samlet for at holde jul i Arthurs palæ. Men aftenen forstyrres da tre intergalaktiske juledæmoner beslutter sig for at crashe festen.

19:45  

Fluernes Herman
Fluernes Herman

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

21:25  

Kontant: Konkurskarrusellen
Kontant: Konkurskarrusellen Hvordan kan de få lov til at blive ved? Det spørgsmål får Kontant ofte fra jer seere, når erhvervsdrivende går konkurs den ene gang efter den anden, men alligevel fortsætter deres forretningseventyr. Jacob Kragelund tager en tur i konkurskarrusellen og ser nærmere på systemet, der gør det muligt at starte nye virksomheder, selvom man trækker et spor af rasende kunder, ubetalte kreditorer og konkurser bag sig. www.dr.dk/kontant

22:10  

Shetland VI (3:6)
Shetland VI (3:6) Britisk krimiserie fra 2022. Et nyt mord får Perez til at stille spørgsmålstegn ved Connor Cairns. Er han en sårbar, forsvundet person - eller en morder på flugt? Da der kommer et gennembrud i sagen, kommer et medlem af opklaringsholdet i alvorlig fare.

23:10  

Shetland VI (4:6)
Shetland VI (4:6) Britisk krimiserie fra 2022. Perez udsteder en arrestordre på Connor. Nu handler det om at finde årsagen bag bomben. Samtidig forsøger Sandy at finde ud af, hvad den myrdede amerikaner William Rodgers lavede på Shetland.

DR2

21:15  

Nanna Ditzel - Den legesyge designer
Nanna Ditzel - Den legesyge designer Nanna Ditzel udfordrede dansk design med vilde former, klare farver og møbler uden ben. Hun blev én af Danmarks mest anerkendte designere med organiske møbler og smykker. I år ville hun være fyldt 100 år.

22:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

22:40  

Fanget på havets bund
Fanget på havets bund Dette er den sande historie om to mænds heroiske, men tilsyneladende umulige kamp for at overleve. En skibskok er strandet i en luftlomme i vraget af et sunket skib 34 meter under havets overflade. Med næsten ingen ilt og uden, at nogen aner, at han er i live. Men nogen kommer ham alligevel til undsætning. Tre dage efter forliset ankommer et redningsskib for at bjærge de døde fra vraget. En nyuddannet dykker bliver som den første sendt ind, og til sin skræk og store overraskelse finder han skibskokken i live dybt inde i det sunkne skib. Men det er først nu, at problemerne virkelig begynder, og de er begge i livsfare. Helt unikt blev hele den mirakuløse redningsaktion filmet af dykkernes hjelmkameraer og al deres kommunikation blev optaget. I tre år har Lasse Spang Olsen rejst verden rundt og fundet de involverede som - for første gang - nu selv fortæller om deres oplevelser på bunden af Atlanterhavet i en af verdens mest besynderlige redningsaktioner.

23:40  

Territoriet - kampen for regnskoven
Territoriet - kampen for regnskoven Dansk-amerikansk prisvindende dokumentar fra 2022. (The Territory) Kameraer er deres eneste våben mod motorsave, gravkøer og grådige bønder. Dybt inde i den brasilianske regnskov sætter Uru-eu-wau-wau-folket hver dag deres liv på spil mod skovrydning, ulovlig indtrængen og udnyttelse af deres fredede territorium. Her følger vi de indfødtes dagligdag og kampe for at beskytte det dyrebare økosystem, som år efter år svinder mere og mere ind. (Dokumania)

TVR
DR1

00:10  

Vild kærlighed III (5:8)
Vild kærlighed III (5:8) Gruppen beslutter sig for, at alle skal date hinanden for at finde ud af, hvem der passer bedst sammen. Kan man være for hensynsfuld, når det gælder kærlighed? En rokade er på vej.

00:40  

Second Act
Second Act Amerikansk komedie fra 2018. Maya arbejder i et stormarked, da hun pludselig bliver headhuntet af et førende kosmetikfirma. Hun ved ikke, at det er fordi, hendes gudsøn har givet hende en helt ny internetidentitet. Med et slag har Maya fået en flot universitetsuddannelse, en baggrund i fredskorpset, og så taler hun flydende kinesisk. Men kan hun leve op til sin fine, nye stilling? Medvirkende: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini m.fl. Instruktion: Peter Segal.

02:15  

Inspector Morse: Sidst hun blev set
Inspector Morse: Sidst hun blev set Engelsk krimi fra 1988. (Inspector Morse: Last Seen Wearing) En elev fra en eksklusiv pigekostskole har været forsvundet i et halvt år, da Morse og Lewis omsider får sagen overdraget. Morse er overbevist om, at den unge kvinde er død, mens Lewis er sikker på, at hun stadig er i live. En ting er makkerparret dog enige om - ikke alt på den fornemme skole er, som det synes at være. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Julia: Elizabeth Hurley. Instruktion: Edward Bennett.

03:55  

Antikkrejlerne XXI (13:25)
Antikkrejlerne XXI (13:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

01:05  

Hitlers hemmelige Danmarksbilleder (2:3)
Hitlers hemmelige Danmarksbilleder (2:3) På mission for Føreren i Jylland Ændrede den tyske fotograf Walter Frentz Danmarkshistorien, da han i sommeren 1943 fortalte Hitler, hvad han havde set og oplevet på sin rejse rundt i Danmark? Var han medvirkende til samarbejdspolitikkens sammenbrud og dermed ændre Danmarkshistorien? I dette afsnit rejser værten Mikkel Frey Damgaard i fodsporene på Walter Frentz gennem Jylland for at undersøge, hvad der mødte fotografen den sommer. Fra sabotage i Esbjerg til kæmpe bunkere i Hanstholm.

01:35  

Fra stemmeret til statsminister
Fra stemmeret til statsminister Dansk dokumentar fra 2015 Den 5. juni 1915 fik kvinderne stemmeret i Danmark. Men et er retten til at stemme og stille op til folketinget, noget ganske andet var at skabe egentlig ligestilling mellem mænd og kvinder. Med udgangspunkt i arkiv og interviews fortælles historien om nogle af de mest markante kvinder, der de sidste hundrede år har været med til at bane vejen og skabe grobund for den ligestilling, vi kender i dag. Kvinder der kunne, ville og turde bryde den mandlige dominans, og som stadig gør det. Sendt første gang 03.05.2015

02:05  

Huse med hemmeligheder - Kunstnerhuset i Vedbæk
Huse med hemmeligheder - Kunstnerhuset i Vedbæk I Vedbæk ejer Anders og Frederikke en modernistisk villa fra 1956 opført af kunstneren Torsten Johansson. Journalist Morten Brink Iwersen møder kunsternes søn, der fortæller om sin specielle opvækst i huset som en del af kultureliten omkring PH. Dengang fyldte massive skulpturer stuerne, mens plads til børneleg kom i anden række. Arkitekt Ane Cortzen hjælper de nye ejere med at skabe plads til familien. Men huset er bevaringsværdigt, så det skaber udfordringer.

02:50  

Jerusalem - Kampen om den hellige by (3:6)
Jerusalem - Kampen om den hellige by (3:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Jerusalem: City of Faith and Fury) Jerusalem, 1187 e.Kr. Byen er nu en hellig stad for verdens tre store religioner: jødedommen, kristendommen og islam. Men jøderne er blevet fordrevet fra Jerusalem og bor i eksil i Europa og Afrika. Under det tredje korstog støder sultan Saladin og den engelske kong Richard Løvehjerte sammen i en episk kamp. Hærene udkæmper slag efter slag, og hærførerne er fast besluttede på at erobre Jerusalem i deres egen guds navn.

03:30  

Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (4:6)
Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (4:6) En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2024, CHRISTIANSFELD.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0530100311